Fotografie de nunta Miclauseni Roman 01
Ce trebuie sa stii daca doresti sa fii fotograf de nunta?
19 December 2016
Show all
Fotografie de nunta Gradina Botanica Iasi 01

Fotografie de nunta Gradina Botanica Iasi 01

Despre fotografia de nunta si alegerea fotografului

Cu totii ajungem in punctul in care trebuie sa ne organizam propriul eveniment, probabil si cel mai important din viata noasta. Nunta, are farmecul si emotiile ei, ce merita traite de catre absolut orice persoana. Este un eveniment frumos, ce te ridica cu o treapta mai sus spre maturitatea fiintei, si te pune sa reconsideri multe aspecte referitoare la propria persoana si prioritati. De aceea, consider prioritar ca organizarea acesteia sa fie luata in serios, si orice detaliu trebuie considerat de catre viitoarea familie, deoarece evenimentul este de natura unica, si dupa cum ti-l organizezi, asa iti vei aminti de el pentru tot restul vietii.

Organizarea evenimentului de nunta nu este o treaba deloc usoara, deoarece necesita timp in selectarea furnizorilor ce vor participa la desfasurarea evenimentului. Furnizorii ce vor fi selectati pentru nunta, de la restaurant, rochia miresei, si pana la fotograf si videograf, toti trebuie sa aibe ceva in comun… sa fie alesi de catre miri, pe baza unui set de criterii bine definit, astfel incat acestia sa fie pe gustul lor, si nu doar sa fie selectati de dragul altor terte persoane. Nu sunt aici ca sa spun ce criterii sa fie folosite pentru a selecta un restaurant bun, sau o formatie buna, dar te pot ajuta in a selecta un fotograf ce va fi nu numai pe placul tau, dar iti si va oferi serviciile intr-un mod cat mai profesionist.

Orice fotograf de nunta trebuie in primul rand sa prezinte un portofoliu cat se poate de atractiv, cu fotografii reusite, si pe gustul vostru. Poate apreciati un fotograf ce obtine fotografii haioase, sau un fotograf ce scoate in evidenta emotia zilei… sau poate pur si simplu cautati un fotograf care sa surpinda lucrurile exact asa cum se intampla. Ideal e sa stii ce fel de fotografii doresti sa primesti dupa eveniment, pentru a putea incepe cautarea in mediul online a unui fotograf ce se incadreaza in stilul dorit.

Fotografii trebuie sa aibe in primul rand un portofoliu, in general cu fotografii de la “sedinta foto”, dupa cum ii spunem cu totii. Nu este nimic gresit in asta, si eu procedez la fel, dar de preferat este sa solicitati 2-3 evenimente in intregime, ce au fost livrate clientilor, pentru a va face o idee despre modul cum lucreaza. Daca intr-un final gasiti un fotograf de nunta ce ofera fotografii de genul care vi le doriti, atunci luati legatura cu el in mediul online, dar de preferinta, direct la telefon. Nu numai fotografiile sunt importante, dar si omul. Suna-l direct si vorbeste cu el despre nunta. Cum ti se pare ca om? E o intrebare importanta! Este cel ce va imortaliza ziua voastra cea mare. Trebuie sa se formeze o chimie de la prima discutie. Cauta sa te intalnesti cu el, daca este disponibil pe data nuntii voastre, iar daca bugetul iti permite, rezerva-l fara sa stai pe ganduri.

Daca stii ca iti place stilul sau, si iti place de el ca om, si nu doar ca si fotograf, rezerva-l, deoarece maine s-ar putea ca alt client sa fie mai hotarat si sa-l rezerve. Fotografia de nunta este si un business, nu doar un hobby, si de aceea, consider ca primul client hotarat sa colaboreze cu fotograful, este si primul servit. Nu poti ca fotograf sa astepti decizia unui cuplu, cand alt cuplu deja doreste sa incheie un contract cu tine. Clientii nehotarati vor trebui sa continue cautarile catre un fotograf pe stilul lor, daca sunt indecisi in momentul in care il vor gasi si vor amana rezervarea lui.

Ce trebuie sa tii cont cand selectezi fotograful? Portofoliul, caracterul, conditiile sale de lucru si intr-un final bugetul. Zic intr-un final bugetul, deoarece nu ar trebui sa fie un criteriu principal. Cu siguranta daca ti se pare scump, e datorita faptului ca stie ce are de facut, si investitia lui este peste asteptarile tale. Dupa cum am zis, e un business, nu doar un hobby. E om, face fotografie de nunta din placere, te ajuta cu sfaturi si recomandari in organizarea evenimentului, dar doreste sa fie remunerat. Evenimentul e o data in viata, deci investitia voastra este pe viata.

O sa povestesc mai multe pe parcurs, doar de aceea exista acum si un blog pentru asta.

Ciprian Vatamanu | Fotograf de nunta
Ciprian Vatamanu este dedicat fotografiei de nuntă din anul 2008, și oferă servicii foto video complete tuturor clienților interesați din România.

Leave a Reply