Ce trebuie sa stiti despre serviciile foto video de nunta si care sunt cele mai frecvente intrebari?

Mai jos am raspuns la cele mai frecvente intrebari ce le-am primit de cand ne ocupam de fotografia si filmul de nunta, si dorim ca sa clarificam nelamuririle si intrebarile ce fiecare cuplu le poate avea. Dorim sa fim cat mai transparenti, pentru a oferi o colaborare cat mai deschisa, si pentru ca dumneavoastra ca si clienti sa nu aveti neclaritati fata de serviciile ce noi le oferim.

Suntem o echipa ce tinem la orice detaliu ce are legatura cu evenimentul nuntii, si mai ales tinem la detaliile ce clarifica ceea ce noi ca echipa foto video va putem oferi.

Ce pachete oferiti, si care este pretul acestora?

Oferim pachetul Foto Video de baza si extraoptiunile ce se pot dupa preferintele fiecaruia. Preturile pot fi regasite pe pagina de preturi.

Preturile sunt negociabile pentru serviciile foto video?

Desigur, dupa cum scrie si pe pagina de preturi, preturile sunt negociabile in cazul nuntilor de zi si a nuntilor extrasezon (noiembrie-aprilie). Am ales postarea preturilor pe website pentru a da dovada de transparenta, si pentru ca viitorii miri sa fie informati cat mai clar asupra bugetulului solicitat de catre noi. Daca preturile sunt pe asteptarile dumneavoastra, atunci ne puteti contacta aici.

Ce calitate oferiti pentru materialele foto video?

Nu cred ca este nevoie sa dezvoltam ce aparatura folosim, sau cat de perfomanta, deoarece am investit indeajuns de multi bani in echipamente foto video audio ce asigura o calitate cat mai buna a produsului final. Chiar daca echipamentele sunt de ultima generatie, trebuie sa tineti cont ca noi ca fotograf si videograf, suntem dependenti de calitatea si cantitatea luminii, spatiul unde se desfasoara evenimentul si nivelul de colaborare oferit de cei ce participa la eveniment.

Nu putem sa garantam calitatea finala a imaginilor, daca evenimentul se desfasoara in spatii prost luminate, ingramadite si cu persoane ce nu colaboreaza. Tot timpul solicitam mirilor si ospatarilor un ambient luminos la receptie, dar nu de fiecare data se accepta acest lucru. Pentru video evitam sa folosim lampi sau alte sisteme care ne-ar face mai vizibili decat suntem in timpul evenimentului, sau ce ar putea deranja invitatii. Sunetul de pe montajul video, este dependent de sonorizarea salii. Pentru a asigura o calitate mai buna a sunetului, tot timpul solicitam o iesire din mixer de la DJ sau formatie. Aceasta iesire din mixer, chiar daca este monitorizata pe casti, se poate sa nu fie de cea mai buna calitate, iar in alte cazuri DJ-ul sau formatia refuza sa ne ofere aceasta legatura. La fel si la cununia religioasa, solicitam folosirea lavalierei preotului ce va tine predica la final, pentru a obtine un sunet mai bun, dar sunt cazuri in care suntem refuzati de preoti, deoarece nu doresc purtarea lavalierei.

Desigur, noi facem toate eforturile pentru a obtine cea mai buna calitate, precum vedeti in imaginile noastre, dar trebuie sa luati in considerare faptul ca suntem dependenti de lumina, spatiu si colaborarea cu cei ce participa la eveniment.

Din cine este formata echipa foto video?

Echipa noastra este formata exclusiv din Ciprian Vatamanu Fotograf Nunta Iasi si Delia Vatamanu Videograf Nunta Iasi. Pentru detalii accesati pagina Despre Noi.

Sunteti prezenti pe toata durata evenimentului de nunta?

Acoperim tot evenimentul de nunta in limita a 17 ore (sau 11 ore pentru evenimentele de zi), interval ce se stabileste in functie de programul de desfasurare pentru evenimentul de nunta. In tot acest timp putem surprinde toata desfasurarea evenimentului, de la pregatirile de nunta si pana la finalul receptiei (aruncarea buchetului, dezgatitul miresei).

Sunt un numar de ore foarte solicitante pentru noi, deoarece suntem tot timpul prezenti si ne implicam pentru a surprinde tot ceea ce se intampla. La depasirea intervalelor prezentate mai sus, veti fi anuntati de catre noi de acest lucru, iar continuarea serviciilor se realizeaza doar de comun acord la un cost suplimentar de 100€/ora. Intervalele sunt luate in calcul doar pentru ziua nuntii in care se desfasoara receptia.

Va deplasati si in alte localitati? Daca nunta este in afara judetului Iasi, solicitati costuri de deplasare si cazare?

Ca si echipa ne deplasam si in judetele alaturate Iasiului, precum Suceava, Bacau, Neamt, Vaslui si Botosani, iar la cerere si in alte localitati sau in afara Romaniei.

In afara judetului Iasi costurile de deplasare sunt de 150€ indiferent de distanta. Pentru evenimentele ce sunt la o distanta mai mare de 250Km dus fata de Iasi solicitam cazarea. Pentru evenimentele in afara Romaniei, clientii vor plati si vor asigura transportul aerian si cazarea iar costurile serviciilor vor suferi modificari in functie de durata deplasarii.

In cazul in care cununia civila este in alta zi decat cea a nuntii, ce costuri suplimentare se solicita?

In cazul nuntilor contractate, pentru Iasi nu solicitam nici un cost suplimentar pentru cununiile civile realizate in cursul saptamanii. In cazul in care aceste evenimente sunt programate in alt weekend decat cel in care este programata ziua nuntii cu partea de receptie, nu garantam prezenta noastra, deoarece exista sansa ca noi sa fim rezervati deja cu alt eveniment.

De aceea va recomandam ca evenimentul de cununie civila sa fie programat in cursul saptamanii sau in aceiasi zi cu nunta. La programarea cununiei civile in cursul saptamanii, intaietate au mirii ce anunta primii (Primul venit, primul servit!), deoarece pot aparea situatii in care 2 cupluri sa-si rezerve cununia civila in aceiasi zi, intr-un interval mai apropiat de 1 ora intre cele doua oficieri.

Cum trebuie sa procedam daca am stabilit data nuntii, si dorim rezervarea datei pentru serviciile foto video?

Contactul telefonic este primul pas, si cel recomandat. Daca nu aveti posibilitatea sa ne sunati, accesati pagina de contact si completati formularul cu toate infomatiile despre eveniment. Va vom contacta cat de repede pentru a confirma disponibilitatea datei si pentru a discuta partea de servicii si preturi aferente.

Ulterior ne vom intalni pentru semnarea contractului, iar pentru rezervarea datei o prima transa in valoare de 300€ este necesara, indiferent de pachetul foto video ales. In caz de imposibilitate de contact direct, putem purta o discutie telefonica pentru a stabili pachetul dorit, iar rezervarea datei va fi realizata prin plata online cu cardul pe pagina de cumparaturi.

Realizati fotografii cu toti invitatii de la nunta?

Realizam fotografii cu toti invitatii doar in conditiile in care nu sunt mai mult de 200 de persoane invitate la nunta si se solicita realizarea fotomarturiilor (fotografiile la minut). Fotografiile cu familia si persoanele apropiate (in format digital) sunt obligatorii la orice eveniment si vor fi realizate fie la pregatirile de nunta de acasa, la cununia civila, religioasa, sau la receptie, si vor fi realizate indiferent daca se achizitioneaza fotomarturiile.

Consideram ca familia este pe primul loc, iar pentru a fotografia fiecare invitat, familie sau cuplu impreuna cu mirii, trebuie rezervat un interval de 1 ora din eveniment pentru a realiza aproximativ 100 de fotografii.

Deoarece depindem de amplasarea salii, a meselor si a numarului de invitati, nu tot timpul reusim sa fotografiem sau sa filmam pe toata lumea in timpul evenimentului. Daca ambientul luminos este foarte redus la mese, sau de o proasta calitate (lumini ambientale roz, violet, etc.), nu garantam realizarea de fotografii sau imagini video cu invitatii la mese.

Realizati fotografii si filmati momentul "furatul miresei"?

Refuzam anticipat participarea la astfel de momente. Participarea poate fi doar din partea fotografului, daca momentul se organizeaza intr-un mod civilizat.

Cat timp dureaza pana primim materialele foto video de la nunta?

Termenul de livrare pentru materialele foto video online este de 30 de zile lucratoare. Albumele de nunta au ca timp de livrare 30 de zile lucratoare din momentul in care noi primim selectia fotografiilor ce vor fi folosite la realizarea colajelor.

Daca dorim brutul cu fotografiile si ceea ce a fost filmat la nunta in intregime, ce putem face pentru a intra in posesia lui?

Materialul brut, foto sau video, nu se livreaza. Garantam ca in fotografiile finale si montajele video veti avea tot ceea ce evenimentul de nunta a fost ca desfasurare, si detine amprenta modului nostru de lucru, editare si montaj. Brutul, sau negativele dupa cum noi le numim, reprezinta patrimoniul nostru ca fotograf si videograf, iar acestea detin si dovedesc drepturile de autor. Mirii ce doresc sa primeasca negativele trebuie sa achizitioneze separat drepturile de autor.

Dorim sa distribuim fotografiile si materialele video mai multor invitati, sau persoanelor ce nu au reusit sa ajunga la nunta, ne puteti ajuta?

Indiferent de pachetul foto video pe care il doriti, toate fotografiile editate si montajele video se livreaza online. Deoarece sunt locatii private ce nu permit accesul oricarui utilizator, printr-un singur link cu parola vor putea fi accesate si descarcate fara nici o problema materialele foto video de catre oricine primeste link-ul de la dumneavoastra.


Contacteaza-ne