Ce trebuie sa stiti despre serviciile foto video de nunta si care sunt cele mai frecvente intrebari?

Mai jos am raspuns la cele mai frecvente intrebari ce le-am primit de cand ne ocupam de fotografia si filmul de nunta, si dorim ca sa clarificam nelamuririle si intrebarile ce fiecare cuplu le poate avea. Dorim sa fim cat mai transparenti, pentru a oferi o colaborare cat mai deschisa, si pentru ca dumneavoastra ca si clienti sa nu aveti neclaritati fata de serviciile ce noi le oferim.

Suntem o echipa ce tinem la orice detaliu ce are legatura cu evenimentul nuntii, si mai ales tinem la detaliile ce clarifica ceea ce noi ca echipa foto video va putem oferi.

Ce pachete oferiti, si care este pretul acestora?

Oferim 3 pachete in functie de necesitatile mirilor si bugetul disponibil. Optional pot fi solicitate si alte servicii si produse, toate acestea fiind detaliate pe pagina de cumparaturi. Pentru clientii din alte localitati, sau din afara Romaniei, oferim posibilitatea achitarii avansului in sistem online si securizat, cu emiterea automata a facturii.

Preturile sunt negociabile pentru serviciile foto video?

Desigur, dupa cum scrie si pe pagina de preturi, preturile sunt negociabile in cazul nuntilor de zi si a nuntilor extrasezon (noiembrie-aprilie). Am ales postarea preturilor pe website pentru da dovada de transparenta, si pentru ca viitorii miri sa fie informati cat mai clar asupra bugetulului solicitat de catre noi, si a continutului fiecarui pachet. Daca preturile si continutul pachetelor foto video sunt pe asteptarile dumneavoastra, atunci ne puteti contacta aici.

Puteti sa detaliati fiecare serviciu si ce cuprinde mai exact?

Serviciul Foto cuprinde prezenta unui fotograf pe durata a maxim 17 ore in ziua evenimentului, ce livreaza minim 500 de fotografii editate integral (numarul final de fotografii variaza in functie de complexitatea evenimentului, si se poate ajunge si la aproximativ 1200 de fotografii finale), toate acestea incarcate online, realizandu-se cate o pagina speciala pentru fiecare client, de unde acestea pot fi descarcate la rezolutie maxima. In plus, pentru clientii ce detin smartphone, oferim posibilitatea descarcarii unei aplicatii pe telefon, unde veti avea toate fotografiile de la nunta.

Serviciul Video cuprinde prezenta unui videograf (si a unui operator video in functie de pachet) pe durata a maxim 17 ore in ziua evenimentului, ce livreaza montajul video de nunta de cel putin 60 de minute, si clipul nuntii de aproximativ 3 minute, la calitate FullHD 1080p sau 4K UHD (in functie de pachet). Livrarea se va face online prin platforma Vimeo, locatie de unde pot fi si descarcate montajele video la calitatea originala.

Ce calitate oferiti pentru materialele foto video?

Nu cred ca este nevoie sa dezvoltam ce aparatura folosim, sau cat de perfomanta, deoarece am investit indeajuns de multi bani in echipamente foto video audio ce asigura o calitate cat mai buna a produsului final. Chiar daca echipamentele sunt de ultima generatie, trebuie sa tineti cont ca noi ca fotograf si videograf, suntem dependenti de calitatea si cantitatea luminii, spatiul unde se desfasoara evenimentul si nivelul de colaborare oferit de cei ce participa la eveniment.

Nu putem sa garantam calitatea finala a imaginilor, daca evenimentul se desfasoara in spatii prost luminate, ingramadite si cu persoane ce nu colaboreaza. Tot timpul solicitam mirilor si ospatarilor un ambient luminos la receptie, dar nu de fiecare data se accepta acest lucru. Pentru video evitam sa folosim lampi sau alte sisteme care ne-ar face mai vizibili decat suntem in timpul evenimentului, sau ce ar putea deranja invitatii. Sunetul de pe montajul video, este dependent de sonorizarea salii. Pentru a asigura o calitate mai buna a sunetului, tot timpul solicitam o iesire din mixer de la DJ sau formatie. Aceasta iesire din mixer, chiar daca este monitorizata pe casti, se poate sa nu fie de cea mai buna calitate, iar in alte cazuri DJ-ul sau formatia refuza sa ne ofere aceasta legatura. La fel si la cununia religioasa, solicitam folosirea lavalierei preotului ce va tine predica la final, pentru a obtine un sunet mai bun, dar sunt cazuri in care suntem refuzati de preoti, deoarece nu doresc purtarea lavalierei.

Desigur, noi facem toate eforturile pentru a obtine cea mai buna calitate, precum vedeti in imaginile noastre, dar trebuie sa luati in considerare faptul ca suntem dependenti de lumina, spatiu si colaborarea cu cei ce participa la eveniment.

Din cine este formata echipa foto video?

Echipa noastra este formata exclusiv din Ciprian Vatamanu Fotograf Nunta Iasi si Delia Vatamanu Videograf Nunta Iasi. Pentru detalii accesati pagina Despre Noi.

Sunteti prezenti pe toata desfasurarea evenimentului de nunta?

Acoperim tot evenimentul de nunta in limita a 17 ore, interval ce se stabileste in functie de programul de desfasurare pentru evenimentul de nunta. In tot acest timp putem surprinde toata desfasurarea evenimentului, de la pregatirile de nunta si pana la finalul receptiei (aruncarea buchetului, dezgatitul miresei).

Sunt 17 ore foarte solicitante pentru noi, deoarece suntem tot timpul prezenti si ne implicam pentru a surprinde tot ceea ce se intampla. La depasirea intervalelor prezentate mai sus, veti fi anuntati de catre noi de acest lucru, iar continuarea serviciilor se realizeaza doar de comun acord la un cost suplimentar de 200€/ora. Intervalele sunt luate in calcul doar pentru ziua nuntii in care se desfasoara receptia.

Va deplasati si in alte localitati? Daca nunta este in afara judetului Iasi, solicitati costuri de deplasare si cazare?

Ca si echipa ne deplasam si in judetele alaturate Iasiului, precum Suceava, Bacau, Neamt, Vaslui si Botosani, iar la cerere si in alte localitati sau in afara Romaniei.

In afara judetului Iasi costurile de deplasare sunt de 1€/Km dus. Pentru evenimentele ce sunt la o distanta mai mare de 150Km dus fata de Iasi solicitam cazare. Pentru evenimentele in afara Romaniei, clientii vor deconta transportul aerian si vor asigura cazarea echipei foto video.

In cazul in care cununia civila este in alta zi decat cea a nuntii, ce costuri suplimentare se solicita?

In cazul nuntilor contractate, pentru Iasi nu solicitam nici un cost suplimentar pentru cununiile civile realizate in cursul saptamanii. In cazul in care aceste evenimente sunt programate in alt weekend decat cel in care este programata ziua nuntii cu partea de receptie, nu garantam prezenta noastra, deoarece exista sansa ca noi sa fim rezervati deja cu alt eveniment.

De aceea va recomandam ca evenimentul de cununie civila sa fie programat in cursul saptamanii sau in aceiasi zi cu nunta. La programarea cununiei civile in cursul saptamanii, intaietate au mirii ce anunta primii (Primul venit, primul servit!), deoarece pot aparea situatii in care 2 cupluri sa-si rezerve cununia civila in aceiasi zi, intr-un interval mai apropiat de 1 ora intre cele doua oficieri.

Cum trebuie sa procedam daca am stabilit data nuntii, si dorim rezervarea datei pentru serviciile foto video?

Contactul telefonic este primul pas, si cel recomandat. Daca nu aveti posibilitatea sa ne sunati, accesati pagina de contact si completati formularul cu toate infomatiile despre eveniment. Va vom contacta cat de repede pentru a confirma disponibilitatea datei si pentru a discuta partea de servicii si preturi aferente.

Ulterior ne vom intalni pentru semnarea contractului, iar pentru rezervarea datei o prima transa in valoare de 150€ de serviciu este necesara (300€ va fi avansul pentru pachetul foto video). In caz de imposibilitate de contact direct, vom purta o discutie telefonica pentru a stabili pachetul dorit, iar rezervarea datei va fi realizata prin plata online cu cardul pe pagina de cumparaturi.

Realizati fotografii cu toti invitatii de la nunta?

Realizam fotografii cu toti invitatii doar in conditiile in care nu sunt mai mult de 200 de persoane invitate la nunta si se solicita realizarea fotomarturiilor (fotografiile la minut). Fotografiile cu familia si persoanele apropiate (in format digital) sunt obligatorii la orice eveniment si vor fi realizate fie la pregatirile de nunta de acasa, la cununia civila, religioasa, sau la receptie, si vor fi realizate indiferent daca se achizitioneaza fotomarturiile.

Consideram ca familia este pe primul loc, iar pentru a fotografia fiecare invitat, familie sau cuplu impreuna cu mirii, trebuie rezervat un interval de 1 ora din eveniment pentru a realiza aproximativ 100 de fotografii.

In cazul nuntilor fara fotomarturii, nu garantam ca vom suprinde toti invitatii, deoarece nu toti participa in ringul de dans sau in momentele cheie. Deoarece depindem de amplasarea salii, a meselor si a numarului de invitati, refuzam initiativa de a fotografia sau filma pe la mese in timpul evenimentului, deoarece invitatii mare parte din timp servesc masa sau sunt in mijlocul unei conversatii. Daca ambientul luminos este foarte redus la mese, sau de o proasta calitate (lumini ambientale roz, violet sau alte combinatii), nu garantam realizarea de fotografii sau imagini video cu invitatii la mese.

Realizati fotografii si filmati momentul "furatul miresei"?

Refuzam anticipat participarea la astfel de momente, datorita desfasurarii neorganizate a furatului miresei. Majoritatea cluburilor refuza prezenta fotografilor si a cameramanilor in spatiul lor privat, plus ca dorim sa protejam echipamentul foto video de situatii neprevazute ce pot aparea in graba evenimentului.

Dupa orele 11-12 noaptea, toate cluburile sunt arhipline si nu se mai accepta alte persoane, datorita noilor legi ce limiteaza numarul maxim de persoane prezente in club. Pentru a evita deplasarile inutile ale miresei, recomandam organizarea acestui moment anticipat de catre miri impreuna cu "hotii". Daca momentul nu solicita deplasari inutile in locatii indepartate, garantam prezenta fotografului.

Cat timp dureaza pana primim materialele foto video de la nunta?

Incepand cu sezonul 2017, termenul de livrare pentru materialele foto video va fi de maxim 3 luni de zile. Fiecare eveniment trebuie tratat cu aceiasi atentie si de aceea apreciem clientii ce inteleg munca ce o depunem in fiecare sezon pentru a multumi pe toata lumea.

Cu siguranta ne dorim sa livram cat putem de repede produsul final, dar consideram ca o marja de timp este binevenita pentru situatii neprevazute. De aceea va rugam sa informati persoanele interesate (nasii, parintii si invitatii) de durata de livrare, pentru a nu insista si pentru a nu grabi procesul de editare si montaj.

Cate fotografii livrati in format digital, si care este durata materialului video?

Deoarece depinde de complexitatea evenimentului, oferim cel putin 500 de fotografii editate integral. Pe parte de video oferim montajul de cel putin 60 de minute, impreuna cu clipul nuntii de aproximativ 3 minute.

Ne bazam mai mult pe calitate, decat pe cantitate, iar pentru a obtine o diversitate cat mai mare a imaginilor, suntem prezenti si activi pe toata durata desfasurarii nuntii, pentru a documenta evenimentul intr-un mod cat mai diversificat.

Daca dorim brutul cu fotografiile si ceea ce a fost filmat la nunta in intregime, ce putem face pentru a intra in posesia lui?

Materialul brut, foto sau video, nu se livreaza. Garantam ca in fotografiile finale si montajele video veti avea tot ceea ce evenimentul de nunta a fost ca desfasurare, si detine amprenta modului nostru de lucru, editare si retusare. Brutul, sau negativele dupa cum noi le numim, reprezinta patrimoniul nostru ca fotograf si videograf, iar acestea detin si dovedesc drepturile de autor. Mirii ce doresc sa primeasca negativele trebuie sa achizitioneze separat drepturile de autor.

Care este procesul de realizare al albumului foto-carte de nunta si ce este The Book?

Albumele de nunta se vor achizitiona intotdeauna dupa livrarea fotografiilor. Dupa ce mirii realizeaza selectia fotografiilor preferate, acestea sunt asezate in colaje si prezentate online inainte de a fi trimise la print, rezultand numarul de colaje ce vor fi comandate online de pe pagina de cumparaturi.

The Book, fiind un album special, va avea parte de o personalizare speciala, cu finisaje atent realizate, ce va deveni de-a lungul timpului cea mai pretuita amintire de familie. Albumul este realizat 100% de fotograf, nefiind nevoie de efortul clientilor in selectarea fotografiilor si a materialelor. Livrarea albumului The Book se va realiza intr-o cutie superba Deluxe din piele naturala. Detalii pe pagina de cumparaturi.

Dorim sa distribuim fotografiile si materialele video mai multor invitati, sau persoanelor ce nu au reusit sa ajunga la nunta, ne puteti ajuta?

Indiferent de pachetul foto video pe care il doriti, toate fotografiile editate si montajele video se livreaza online. Deoarece sunt locatii private ce nu permit accesul oricarui utilizator, printr-un singur link cu parola vor putea fi accesate si descarcate fara nici o problema materialele foto video de catre oricine primeste link-ul de la dumneavoastra.


Contacteaza-ne